Salata od krumpira
Priprema
Sastojci:
- 1 kg krumpira (tvrđeg, žutog)
- 1 srednje velika glavica ljubičastoga luka
- 250 ml goveđe juhe
- 1 žličica senfa
- 1 žlica octa od bijeloga vina
- 3 žlice suncokretova ulja
- malo svježe mljevenog papra
- 2 prstohvata soli
- nekoliko grančica svježeg peršina
i
Priprema:
- Operite krumpir pa ga cijeloga stavite u lonac hladne vode. Kuhajte ga u kori oko 30 minuta. Kada je krumpir kuhan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao, pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
- Luk očistite i nasjeckajte na kockice, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
- U toplu juhu dodajte senf, ocat, ulje, sol i papar. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.
- Nasjeckajte nasitno svježi peršin, pospite ga po salati, prema potrebi salatu dodatno začinite solju i paprom. Pažljivo promiješajte i poslužite, Uživajte!
Recent Comments