Salata od krumpira

Priprema

Sastojci:

 

  • 1 kg krumpira (tvrđeg, žutog)
  • 1 srednje velika glavica ljubičastoga luka
  • 250 ml goveđe juhe
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica octa od bijeloga vina
  • 3 žlice suncokretova ulja
  • malo svježe mljevenog papra
  • 2 prstohvata soli
  • nekoliko grančica svježeg peršina

i

Priprema:

 

  1. Operite krumpir pa ga cijeloga stavite u lonac hladne vode. Kuhajte ga u kori oko 30 minuta. Kada je krumpir kuhan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao, pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
  2. Luk očistite i nasjeckajte na kockice, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
  3. U toplu juhu dodajte senf, ocat, ulje, sol i papar. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.
  4. Nasjeckajte nasitno svježi peršin, pospite ga po salati, prema potrebi salatu dodatno začinite solju i paprom. Pažljivo promiješajte i poslužite, Uživajte!