Druga kuharska radionica

U ČETVRTAK,
16. PROSINCA 2021. U 10:00
U KABINETU KUHARSTVA SREDNJE ŠKOLE BRAČ
SUPETAR
S RIBOM MOGU SVE – Kuharska radionica za učenike srednje škole
“S ribom mogu sve” naziv je partnerskog projekta između dviju škola, OŠ Vladimira Nazora iz Postira i Srednje škole Brač iz Supetra.
Cilj projekta je poticanje konzumacije ribljih proizvoda kod djece i mladih, kroz edukaciju o nutricionističkim vrijednostima ribe i ribljih proizvoda, praktične kuharske radionice za učenike Srednje škole, te kuharske radionice za učenike Osnovne škole, likovne radionice, radionice pletenja mreža i niz drugih atraktivnih aktivnosti.
Kuharske radionice najboljih majstora kuharstva bit će organizirane za profesionalne ugostitelje ali i za širu javnost koja će na otvorenim predavanjima, moći naučiti tradicionalne i nove recepte u pripremanju ribe. Predviđeno je sudjelovanje na ljetnim i kulinarskim manifestacijama u Supetru i Postirima kako bi se promovirala riba i omogućila degustacija. Nismo zaboravili niti turiste, za koje pripremao jednostavne recepte na četiri strana jezika, rad.
Projektom se promovira ribarstvo, kuharska i ugostiteljska struka te zagovara nastavak srednjoškolskog obrazovanja na rodnom otoku.
Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a prijavljen i odobren od strane LAGUR-FLAG-a BRAČ, te Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo