Prva kuharska radionica

u četvrtak,

1. travnja 2021. u 10:30

u kabinetu kuharstva Srednje škole Brač 

supetar 

Priprema

Riblje polpete

 ( za 4 osobe ) 

SASTOJCI: 

500 g fileta oslića ili neke druge ribe (može i mix) 

1 kapula 

2 češnja češnjaka 

1 vezica peršina 

1 jaje 

1 pecivo ili 2 fete starog kruha 

100 ml mlijeka 

1 vezica selena 

Prezla 

Maslinovo ulje 

Sol i papar

Stavite ribu u vodu sa par listova selena,kapule, soli i papra. Prokuhajte 2 minute i sklonite sa vatre. Namočite kruh u vrućem mlijeku. Kada se navlaži ocjedite ga od  mlijeka i izmrvite. Prodinstajte kapulu,peršin,luk. Očistite ribu od kostiju i sve  zajedno dobro promješajte (ribu, kruh, prodinstano povrće, jaja i začine). Vlažnim  rukama oblikujte polpete te ih uvaljajte u prezlu. Pržite po par minuta u dubokoj  masnoći.

S RIBOM MOGU SVE – Kuharska radionica za učenike srednje škole

“S ribom mogu sve” naziv je partnerskog projekta između dviju škola, OŠ Vladimira Nazora iz Postira i Srednje škole Brač iz Supetra.

Cilj projekta je  poticanje konzumacije ribljih proizvoda kod djece i mladih, kroz edukaciju o nutricionističkim vrijednostima ribe i ribljih proizvoda, praktične kuharske radionice za učenike Srednje škole, te kuharske radionice za učenike Osnovne škole, likovne radionice, radionice pletenja mreža i niz drugih atraktivnih aktivnosti.

Kuharske radionice najboljih majstora kuharstva bit će organizirane za profesionalne ugostitelje ali i za širu  javnost koja će na otvorenim predavanjima, moći naučiti tradicionalne i nove recepte u pripremanju ribe. Predviđeno je sudjelovanje na ljetnim i kulinarskim manifestacijama u Supetru i Postirima kako bi se promovirala riba i omogućila degustacija. Nismo zaboravili niti turiste, za koje pripremao jednostavne recepte na četiri strana jezika, rad.

Projektom se promovira ribarstvo, kuharska i ugostiteljska struka te zagovara nastavak srednjoškolskog obrazovanja na rodnom otoku.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a prijavljen i odobren od strane LAGUR-FLAG-a BRAČ, te Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo