Prva kuharska radionica

u četvrtak,
1. travnja 2021. u 10:30
u kabinetu kuharstva Srednje škole Brač
supetar

Priprema
Riblje polpete
( za 4 osobe )
SASTOJCI:
500 g fileta oslića ili neke druge ribe (može i mix)
1 kapula
2 češnja češnjaka
1 vezica peršina
1 jaje
1 pecivo ili 2 fete starog kruha
100 ml mlijeka
1 vezica selena
Prezla
Maslinovo ulje
Sol i papar
Stavite ribu u vodu sa par listova selena,kapule, soli i papra. Prokuhajte 2 minute i sklonite sa vatre. Namočite kruh u vrućem mlijeku. Kada se navlaži ocjedite ga od mlijeka i izmrvite. Prodinstajte kapulu,peršin,luk. Očistite ribu od kostiju i sve zajedno dobro promješajte (ribu, kruh, prodinstano povrće, jaja i začine). Vlažnim rukama oblikujte polpete te ih uvaljajte u prezlu. Pržite po par minuta u dubokoj masnoći.
S RIBOM MOGU SVE – Kuharska radionica za učenike srednje škole
“S ribom mogu sve” naziv je partnerskog projekta između dviju škola, OŠ Vladimira Nazora iz Postira i Srednje škole Brač iz Supetra.
Cilj projekta je poticanje konzumacije ribljih proizvoda kod djece i mladih, kroz edukaciju o nutricionističkim vrijednostima ribe i ribljih proizvoda, praktične kuharske radionice za učenike Srednje škole, te kuharske radionice za učenike Osnovne škole, likovne radionice, radionice pletenja mreža i niz drugih atraktivnih aktivnosti.
Kuharske radionice najboljih majstora kuharstva bit će organizirane za profesionalne ugostitelje ali i za širu javnost koja će na otvorenim predavanjima, moći naučiti tradicionalne i nove recepte u pripremanju ribe. Predviđeno je sudjelovanje na ljetnim i kulinarskim manifestacijama u Supetru i Postirima kako bi se promovirala riba i omogućila degustacija. Nismo zaboravili niti turiste, za koje pripremao jednostavne recepte na četiri strana jezika, rad.
Projektom se promovira ribarstvo, kuharska i ugostiteljska struka te zagovara nastavak srednjoškolskog obrazovanja na rodnom otoku.
Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a prijavljen i odobren od strane LAGUR-FLAG-a BRAČ, te Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo