Krompir na mornarski
Priprema
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 crvena luka
- Maslinovo ulje
- Sol, po želji
- Papar, po želji
- Svježi peršin
- 2-3 režnja češnjaka
- Ružmarin, po želji
Postupak:
- Očistite crveni luk i sitno ga nasjeckajte te ga lagano zažutite na maslinovom ulju u dubljoj posudi za kuhanja.
- Operite, ogulite i narežite krumpir na ploške debljine 1 cm, te pridodajte crvenom luku.
- Dodajte vode tek toliko da prekrije krumpir i začinite po želji.
- Kuhajte na jakoj vatri stalno treskajući posudu, ne i miješajući, da se krumpir ne raspadne.
- Kada je skoro gotovo, promiješajte i dodajte sitno isjeckani peršin te malo isjeckanog ružmarina i češnjaka.
- Dodajte ulja ako je potrebno i poslužite toplo.
Ovaj se prilog može kombinirati i uz mesna i uz riblja jela. Uživajte!
Recent Comments