Krompir na mornarski

Priprema

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 crvena luka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, po želji
  • Papar, po želji
  • Svježi peršin
  • 2-3 režnja češnjaka
  • Ružmarin, po želji

Postupak:

  1. Očistite crveni luk i sitno ga nasjeckajte te ga lagano zažutite na maslinovom ulju u dubljoj posudi za kuhanja.
  2. Operite, ogulite i narežite krumpir na ploške debljine 1 cm, te pridodajte crvenom luku.
  3. Dodajte vode tek toliko da prekrije krumpir i začinite po želji.
  4. Kuhajte na jakoj vatri stalno treskajući posudu, ne i miješajući, da se krumpir ne raspadne.
  5. Kada je skoro gotovo, promiješajte i dodajte sitno isjeckani peršin te malo isjeckanog ružmarina i češnjaka.
  6. Dodajte ulja ako je potrebno i poslužite toplo.

 

Ovaj se prilog može kombinirati i uz mesna i uz riblja jela. Uživajte!